Trénujte svou mentální energii

29.11.2019 09:37
 
Za váš fyzický motor se považuje obojí, část kinematická (fyzická) a duchovní (mentální). Obecně, „motor“ znamená formovatel, zatímco druhý je obvykle považován za méně významný.
Kdysi dávno žil mistr meče, který byl známý tím, že byl nejlepší v dojo s dřevěným mečem, ale když držel opravdový meč, jeho mysl zamrzla a on ztratil koncentraci úplně. Jak tento příklad ukazuje, osoba, která má slabou vůli učiní své tělo slabým také.
Proto bugeisha trénovali svou schopnost soustředění a vůli při učení se Zenovým koánům. Zenové otázka a odpovědi mohly být způsobem, jak rozvíjet tyto mentální schopnosti.
Nejefektivnější cesta, jak trénovat mysl je bez debat keiko (trénink nebo procvičování). Jako kuchař nemůže znát chuť svého jídla, bez toho aby ho snědl, budóka nemůže znát chuť budó bez keiko. Nejlepší věc je jít do dojo a oddat se keiko. Dále, v běžném životě si musíte udržovat klidnou mysl poslechem hudby a děláním dobrých věcí, které naplní vaši mysl pozitivní energií.
To je to, jak rozvinete silnou, flexibilní duchovní schopnost.
Další důležitá věc je jíst přírodní jídla, ne taková, která okyselí vaši krev. Pokud máte acidozu, jste snadno vyprovokovatelní a ztrácíte vytrvalost. Žaludeční problémy, abnormální tlak krve a nervové problémy mohou nabourat schopnosti vašeho mentálního motoru.
Pokud osoba miluje pití, agresivitu doma nebo nahánění žen a má stále problémy rozvíjet mentální schopnosti, které jsem popsal, měla by přestat pít saké, držet se dál od žen a přemoci své chtíče.
Já jsem zvládl mentální kontrolu pomocí rozvíjení mé mysli a schopností motoru skrze budó. Nejdůležitější je naučit se fyzické věci první, pak porozumět teorii. Jediná věc, jak toho dosáhnout je dělat keiko. Mnoho jsem se naučil od svého senseie a posloucháním dobrým přednáškám, ale bylo to o mnoho déle po třech nebo pěti letech konstantního keiko a tréninku k zažití těchto zkušeností, abych byl schopen je absorbovat do své mysli. Filozofie budó je pouze proces pro budóku k pochopení, že chuť této filozofie může být pouze pocítěna skrze ústa keiko.
 
https://www.amazon.com/Ninpo-Wisdom-Life-Masaaki-Hatsumi/dp/1587762064