Shizen

15.01.2021 13:35

My lidé jsme si v průběhu věků vyvinuli pohyby těla, ale dnes se zdá, že jsme pozbyli našich kořenů. Během vývoje naší stále dokonalejší kultury se zdá, že jsme ztratili naše přirozené pohyby. Na cestě k technologicky vyspělé společnosti, jsme znásilnili naší přirozenost a popřeli zákony přírody.

Hrozné je, že jsme zašli tak daleko, že jsme ztratili a zapomenuli způsob, jak přirozeně fungovat a reagovat. Naše pohyby jsou mnohem tužší a nepružnější a co je nejhorší, naše mysl se zakalila. Výsledkem je, že člověk je jediné zvíře na zemi, které musí cvičit, aby si zachovalo své přirozené pohyby.

Jak můžeme našim pohybům vrátit přirozenost? A jak může něco natrénované být nazváno přirozeným?

Jediným způsobem, jak dosáhnout přirozenosti, je nemyslet při tréninku na každý pohyb, krok a část těla. Neumisťujte svou mysl na žádné místo, každá snaha o to skončí fiaskem. Jediná možnost je trénovat tak dlouho a tak přesně, až každý jednotlivý pohyb našich nohou, rukou, boků, ramen a kolen, celého těla, bude prováděn intuitivně. Jinými slovy, pod kontrolou té části našeho mozku, která je schopná odstínit logické myšlení. Musíme se znovu naučit naší dětské schopnosti důvěřovat pocitům, intuici a inspiraci. Neříkám, že máme zahodit zdravý rozum nebo logiku, musíme mít citlivou mysl, ne bláznivou. Jde o to se naučit integrovat levou i pravou část našeho mozku do té míry, že budeme schopni vidět a vnímat náš metafyzický svět šestým smyslem a fyzický svět zbývajícími pěti smysly. Nejlepším způsobem je naučit se redukovat. Ne jen fyzické napětí, ale také duševní.

Kapitola z knihy Sveneric Bogsater Kniha první-odrazy mysli