Shinjutsu („pravá umění“) Ninj

16.04.2021 09:46
Díváme-li se na podmínky lidstva, které ničí přírodní ekosystém, pokud budeme pokračovat tak, jako doteď, co se stane s lesy, řekami a oceány? A co když se bude znečištění a smog zhoršovat? Navzdory tomu, že je spousta lidí nespokojených s těmito věcmi, jen málo lidí zaznamenává tyhle problémy instinktivně, dokonce i při pečlivém vnímání toho, kam dopadají jejich vlastní kroky.
Příklady jsou: základní (atomová) rodina; staří, kteří potřebují péči; domy, kam se nemá kdo nastěhovat; ulice se zavřenými obchody; špatná kvalita výuky a kultury. Je hodně děr v této zemi. Je to prázdný pokoj a povrch tohoto znečistěného pokoje odráží červenou barvu signálu nebezpečí.
Zkusit se oprostit od nečistot těla a mysli, odhodlanost Shinobiho se ukáže v mysli trénované pod vodopádem. Krása je hledaná v aranžování květin-ukradnout letmý pohled na skromnou vázu. Říká se, že se dá ukázat krása Přírody na zemi pouze jednouchým položením jedné květiny do špinavé skromné vázy zdánlivě bez ceny. Sen no Rikyu (1522-91) řekl, že skromná váza vypovídá o estetice zručnosti a je stejná, jako přímá krása čajového rituálu. Shinken-Gata Budo a Shinjutsu Ninji obojí čerpá svá tajemství z takovýchto věcí.
Skromná schránka Shinobiho, skromná skrytá zbraň zde žije. Někdo vidí poničenou vázu s květinou, vyzdobený bambus, estetika se přenese skrze mistra.
Na bitevním poli uprostřed přirozenosti, život je odhazován v průběhu času a život proudí v těch, kteří sedí na neochvějných horách a polích. Ničení je převráceno a život přichází opět nazpět. Toto se nazývá pravé usilování. Opravdu, toto je Ninjutsu, které ukazuje změnu formy úniku k formě žití. To spojilo Shu-Ha-Ri, Wabi-Sabi („tichá jednoduchost“), pojmenovaná jako „Elegance Ticha“. Tato „Pravda“, jak je možné objevit v aranžování květin a čajovém obřadu, je zásadní.
Můj mistr jednou řekl: „Toto je Magokoro … zalíbení, upřímnost“. V Shinken-Gata v Taijutsu existuje staré, hlubokomyslné a filozofické spisy.