Pravý ninja se stane prázdným

06.08.2021 13:32
Všichni si myslí, že Ninja má nadpřirozené schopnosti a ti, kteří se věnují studiu Ninjutsu je hledají. Na tohle odpovím. Pokud nemá Ninja odvahu (hara), nestane se mistrem nenápadnosti. Nadpřirozené schopnosti se rovnají nadpřirozené odvaze.
Vždy říkám svým studentům, kteří už jsou sami učitelé, že pokud hledají to, jak se stát silným, pak ta síla se stane neštěstím a proto je klasifikována jako slabost. Proto, abyste mohli učit slabé studenty, musíte být schopni analyzovat slabost, jinak nemůžete učit slabé studenty. Z toho důvodu se musíte věnovat slabosti pro sebe.
Říkám, pokud studujete více než desetiletí a nedokážete si uvědomovat sebe sama, pak je to jako stát na nepřátelském území a skončit jako jeden ze čtyř nebeských králů, který přišel o hlavu v boji s novicem, který se bojí bitvy, stát se terčem posměchu třínohé vrány na dějišti masakru, umírat jako pošetilý Ninja.
Jedinečný pan Kato, který si prohlížel knihu Koyo gunkan napsanou o strategii klanu Takeda řekl:
Vystupování osoby, která ničí svou vlastní zem, toi je pošetilý generál. Existuje mnoho příkladů, kterým se dá porozumět bez vysvětlování. Další je inteligentní velký generál, který je pohřbený ve víře, že je extrémně moudrý a inteligentní. Další je zbabělý generál, který nikomu nevěří a je vždy podezřívavý. Nakonec je tu příliš silný generál, který je otravný. Přehlížení slabostí protivníka a ten slabý bod se stane nevědomostí v pořekadle o kryse zahnané do kouta, která jistě kousne. Pokud to neví, zemře jako mistr duchů.
Ninja je bystrý a dokáže uniknout vystupování těchto čtyř hlupáků: inteligence, zbabělost, síla a bláznovství. Pružnost (junan) může být nahlížena, jako období krize nekonečné strasti (junan). Neomezen silou, slabostí, měkkostí nebo tvrdostí, ale být sebe prázdný. Učení a překročení ducha Shinobiho může začít zaslechnutím ve snu, který učí přirozenému vědomí.
Slabost Matky Přírody vyústí v získání vítězství podél cesty. Dokonce, i když získáte sílu, spoléhat se výhradně na ni je příšerné. První důležitý aspekt v Ninjutsu je udržovat klid v těle a vytrvalost v srdci. Druhý aspekt díky pěti živlům (godai), dřevu, ohni, zemi, kovu a vodě, skrývá tělo. Třetí aspekt je trápení nepřítele pomocí nižších zvířat. Toto je Ninjutsu. Chtěl bych, abyste porozuměli těmto znakům pro (kato dobutsu) nižší zvířata, jako (kato dobutsu) tolerovatelná zvířata. Díky tomu hlubší aspekt Budo dává zrod nauce o srdci a naučná Matka Země kultivuje Budo. Uvnitř toho leží esence Budo.
Samotný znak Nin (trpělivost je jediná cesta) se neúčastní nenápadností. Ozvěna Nin upoutává lidi. Pokud si uvědomíte, že lidé jsou klíčem v Ninjutsu a Ninpo a vědomí, a jsou klíčem ke spojení s očima božského v osvícení a půvabu Shinobiho, bez odříznutí kuji nebo juji, otevřete tak brány Shinobi mon.
Chtěl bych napsat něco týkající se testu na 5tý dan v Bujnkanu. Aspekt života a boje není něco takového, jako je v románech a filmech. Okamžitá budoucnost je v temnotě a spojená s nepředstavitelným, krví potřísněným světem krveprolití. Liturgickým zpěvem Kamoa z kuji Shinobiho. Přerušením spojení a průchodem v tichosti krví potřísněným světem krveprolití, otevřením očí a osvícením Ninji, jsou základy godan testu.