Buď smělý, chovej se jako nesmělý

02.07.2021 12:50
Lékař, který mě znal po mnoho let, řekl: „Často se chováte směle, ale jindy vypadáte nesměle.“ Velmi rád jsem slyšel tato slova a nemohl jsem si pomoci a usmíval se sám pro sebe. Důvodem je to, že vlastnit obě tyto vlastnosti je nezbytné pro opravdové bojovníky ve světě bojových umění. To dokládá můj vývoj směrem k pravému bujin. Existují velké techniky a malé techniky ve světě budó. A není to vždy v každém případě, že velká technika porazí ostatní; je pravda, že občas malá technika může porazit techniku velkou.
Celkově, jemný rozdíl ve slově „timid-nesmělý“ nám nedává velmi dobrý obrázek. Někteří lidé, kteří neznají pravý význam slova, řeknou, „Nechci být nesmělá osoba.“ Příliš mnoho lidí říká tato slova. Pokud si prohlédnete slovo ve slovníku „shoshin (nesmělý) znamená dávat pozor na spoustu maličkostí, to není ani náhodou obvyklý význam slova.
Všichni bychom se měli stát lidmi, kteří se věnují nejmenším detailům, zatímco jsou smělí. Někteří si mohou myslet, že to není chlapské být nesmělí a obezřetní, ale není tomu tak. Být smělý a být nesmělý je v zásadě odlišné. Dokonce zkoušet smíchat dva elementy, když se pokoušíte být smělý na povrchu, schopnost smělosti zničí nesmělou stranu. Věnovat pozornost detailům nebo být jemný a vroucí může uskutečnit pouze malá, nesmělá osoba.
Vyumělkovaná úzkostlivá pečlivost je náhražkou, která nikým nepohne. Každý člověk má smělé a nesmělé vlastnosti od narození. Nicméně, ti kteří nerozumí slušnosti toho být nesmělý, se velmi snaží eliminovat tento aspekt jejich osobnosti a stanou se nevyrovnanými, bezostyšnými lidmi. Toto je zbytečný počin. Ideální je mít mužskou přirozenou smělost a ženskou jemnost a vřelost při jednání s lidmi.
Věřím, že toto je nejlepší cesta mít vyvážený život. V budó se říká, kajo chikusei (srdce jako květ, duch jako bambus) a banpen fugyo myriády změn, žádné překvapení.) Pokud bereme jako dřívější nesmělé, můžeme přeložit pozdější jako smělé.