Tajemství, jak se stát velkým bojovým umělcem

16.05.2017 10:34

Jon Haas

Existuje jedno speciální, ne tak tajné, tajemství, jak se stát velkým bojovým umělcem. Chtěli byste ho znát?

Makejte.

Cvičte každý den. Ano, každý den. Velcí bojoví umělci trénují po celý čas. Ne jednou týdně. Ne každý druhý den, ne pouze na tréninku. Každý den. Několikrát denně.

Ne zas tak velcí bojoví umělci se spokojí s cvičením na tréninku nebo na semináři. Stráví spoustu času přemýšlením o cvičení, možná, ale opravdově cvičí ne zas tak často.

Pro vás je to jednoduchý proces – ne snadný. Každodenní trénink. Jak toho dosáhnout? Uvědomte si ho. Nemusíte přemýšlet nad tím, kdy si dáte sprchu během dne nebo kdy si vyčistíte zuby, prostě to uděláte. Udělejte z tréninku prioritu a provádějte ho. Zatímco ostatní jsou zaměstnáni konáním jiných věcí, vy trénujete. Zatímco ostatní jsou zaměstnáni představami o cvičení, vy trénujete. Zatímco ostatní jsou zaměstnáni povídáním o trénování – ano uhádli jste to – trénujete.

Brzo se to ukáže. Rozdíl nebude hned zřejmý, ale stálost tréninku nakonec zvítězí. Nemusí to být očividné za rok nebo třeba za dva. Ale za pět let to bude velmi zjevné. Po deseti budete na míle daleko před zbytkem pole v bojových uměních.

Budete se lépe pohybovat.

Budete cítit jinak, když se vás dotknou.

Budete mít sílu v pohybu a v klidu.

Budete vynikat, ne díky egu nebo něčemu takovému, ale díky úsilí, které do toho vložíte den za dnem, týden za týdnem, měsíc za měsícem a rok za rokem, protože vaše dovednosti porostou exponenciálně. Růst a vývoj jednoduše vytvořený každodenním tréninkem se pro vás stane evidentní.

Tak se zeptejte sami sebe – chcete být průměrný bojový fanda (ne, že by na tom bylo něco špatného) nebo chcete být legendární?

Výběr je na vás.

https://warriorfitness.org/the-secret-to-becoming-a-great-martial-artist/