Proč Sensei nosí fialové vlasy?

05.06.2017 09:47

Proč Sensei nosí fialové vlasy?

 

Před více než 8 lety - myslím, že to bylo na začátku roku 2009 -, si náš Sensei, Hatsumi Soke, obarvil vlasy na fialovo. A dnes, téměř o deset let později, stále vidím lidi z různých zemí na síti se ptát proč.

 

Zde je malý výběr z možných proč, které Sensei nikdy vysvětlil jasně a stručně, a každá osoba, která ho přímo požádala o vysvětlení, dostala jinou odpověď.

 

To je náš Soke! Velmi zvláštní a úžasný člověk!

 

Nuže, jedním z důvodů, nebo vysvětlení, proč to Sensei udělal, je to, že herci Noh a Kabuki ukazují purpurově obarvenými vlasy, že odešli do důchodu. Tento přídavek a dlouhověkost s tím spojená, označuje dosažení vysoké úrovně odborných znalostí.

 

Fialová barva se v Japonštině nazývá Murasaki, která ve Feng Shui symbolizuje Yin, duchovní uvědomění, fyzické a duševní uzdravení. Fialový Daruma také označuje dlouhý život a prevenci katastrof. V tradiční Japonské poezii, Murasaki znamená vytrvalost a stálost.

 

Fialová (Murasaki iro) rovněž naznačuje nadřízeného a vedení, něco, co pochází ze staré školy a soudních dvorů Japonska, kde byla největší vážnost reprezentována fialovou barvou.

 

Další vysvětlení je také, jak říká Sensei, že to je ochrana před pohlavně přenosnými chorobami! ha ha ha! Jak velký je Sensei!

 

Dani ESTEBAN

https://bujinkangard.wordpress.com/2017/06/02/porqu