Žijte v poměru 7:3

04.01.2019 14:27

Pokud je pravdou, že čím jste starší, tím chcete být mladší, tak by bylo také pravdou, že starší lidé první chřadnou.
Existují dva druhy lidských touh. Jedna je chtít, aby se mi dařilo, a druhá je, chtít abych něco zničil. Zatímco lidé opakují tyto věci, začínají říkat myšlenky jako, „Život nežijete naplno, dokud neumíráte; stále je život po smrti.“ Pro zjednodušení této myšlenky, můžeme říci, že zdůvodňují život a smrt. Jasné je, že postrádají sebeovládání.
Pokud osoba nalezne něco důležitějšího než žít, začne to pronásledovat a zapomene na to žít. Jinak, cítí se, jako že toho neumí dosáhnout. Zatímco jíte, nemůžete nikdy pochopit bod zlomu. Proto, když se rozhodnete něčeho důležitého dosáhnout, začněte na té cestě usilovně pracovat.
Katsu Kaishu zahodil vše stranou, protože si myslel, že studovat Holandštinu pomocí knihy bylo důležitější, než žít život. Musela to být drastická situace; ne jen jednoduše, protože zahodil svůj život, ale protože každý má období, kdy se nedokáže koncentrovat na pouze jednu věc. Když přijde takové období, měli byste nejlépe jít vpřed po cestě stále za nosem.
Pokud osoba myslí pouze na jídlo, oslabí oboje, jak svůj mozek, tak svoje tělo. Opět, žít svůj život v poměru 7:3 je důležité. Pokračování v takovémto postoji k životu – to musí být tajnou cestou k tomu se stát vnímavým.