Tsuki v Bujinkanu

02.08.2018 12:26

Tsuki v Bujinkanu

Duncan Stewart

Zaprvé bych rád řekl, že jsem stále studentem a tyto závěry jsou pouze mým chápáním za dobu cvičení a ze životních zkušeností.

Tsuki v Bujinkanu má mnoho lekcí. Vzhledem k tradici je to návod na lineární vražení/bodnutí za pomocí zbraně z dob bitevních polí (s nebo bez brnění), pro vytvoření bezpečnější úderové vzdálenosti a minimalizace slabých míst, atd. Jste ve stavu Tototku Hiyoshi (zaštítění/obrany, zatímco útočíte/tlačíte vpřed). Útok s výpadem také udržuje nohy a boky, aby vytvářely silnější, flexibilnější a pružnější nohy, když přenášíte těžiště níže., a na nerovném nebo kluzkém terénu atd. Dlouhý přenos z kamae do výpadu také učí tři údery pro tři různé vzdálenosti.

Krátká, střední a dlouhá. Je důležité je pomalu rozebrat a cítit změny v těle a dynamiky během procesu výpadu abyste to cítili. Během celého proces výpadu, pokud se náhle vzdálenost změní, se jeden z úderů přirozeně dostane do hry. Studium je také k tomu být schopen pozměnit práci chodidel atd.

V závislosti na vzdálenosti, úder může být veden přední nebo zadní rukou. Takže se výsledně učíme praštit obráceným příčným úderem a výpadovým úderem na dlouhou vzdálenost. Důležitá věc je se nezaseknout do jednoho přístupu a porozumět, že úder se musí měnit v závislosti na vzdálenosti v dané situaci a použité zbrani. Bez ohledu na vzdálenosti, se cvičí princip výpadového úderu. Když si to uvědomíte, měli by být všechny údery procvičovány z těchto tří vzdáleností.

https://www.facebook.com/BujinkanTasmaniaTokuBuRyuSuiDojo/videos/1857603170949344/