Shin Shin Shin Gan

03.05.2019 11:31
Shin Shin Shin Gan
Je výraz, které můžete slyšet během svého tréninku v Japonsku. Může být přeložen, jako srdce a oči božského. Shin 神 (kami, posvátný, božský) Shin 心 (srdce) Shin 神 Gan 眼 (oči).
 
Vaše oči mohou být snadno oklamány. Vlastně všechny naše omezené smysly mohou být snadno oklamány. Jen pomyslete na kouzelníka, který nechá tygra se zjevit v prázdné krabici. Tygr se neobjeví jen tak ze vzduchu, je dovedně ukrytý v nespatřitelném prostoru krabice nebo pódia. Ale my jsme velmi překvapeni. Zaplatíme spoustu peněz, abychom viděli kouzelníky oklamat naše oči a smysly. Někdy je to příjemné být oklamán a někdy není. Někdy chlapci dámy v Thajsku klamou láskychtivé vojáky přicházející a pevninu z lodí! Možná je lepší, že se nikdy nedozví pravdu!
Připomíná mi to příběh. V honbu dojo v Noda má Hatsumi Sensei obrázek ženy nanášející si make up. Jednou mi řekl, že představuje Yamato Takeru No Mikoto, Japonského legendárního prince z dynastie Yamato. Aby zabil silného nepřítele, oblékl se jednou jako žena, obsluhující služebná na hostině, a úspěšně zavraždil svého nepřítele.
 
I obrázek v dojo mě oklamal. Dokonce se můžete po mnoho let dívat na něco přímo a nevědět, co to doopravdy je!
Pravý ninja kultivuje srdce a oči božského. Nehledět pouze očima, neposlouchat pouze ušima, neochutnávat pouze jazykem, nečichat pouze nosem, nedotýkat se pouze rukama. Pokud nekultivujete sebe, budete oklamáni znovu a znovu. Budete pokračovat ve špatných volbách a shledáte se nabodnuti na špičku protivníkovy čepele. Toto je stejné pro výběr učitele, pokud zvolíte moudře, budete mít skvělé zkušenosti. Vyberte si špatně a najdete se v temnotě a na nebezpečné cestě. Ale nebojte se, nakonec oba zemřou!
Ti, kteří kultivují srdce a oči božského, jsou jako slunečnice. Oni už si nevybírají. Prostě se pohnou. Když slunce stoupá, natočí své obličeje ke světlu, jak světlo putuje k západu, natáčejí se směrem na západ. Pohybují se světlem, nevybírají si, prostě se přirozeně otáčí za světlem bez myšlení. Pravý ninja je jako slunečnice, je těžké ho soudit, protože my jsme vždy klamáni výběrem mezi tímhle a tamtím, ale on se vždy pohybuje přirozeně se sluncem.
Překlad článku:
https://kasumian.com/2016/03/09/shin-shin-shin-gan-%E7%A5%9E%E5%BF%83%E7%A5%9E%E7%9C%BC/