Sakizuke

11.01.2019 13:33

V Bujinkanu často studenti obdrží certifikát pro stupeň dříve, než tohoto stupně dosáhnou. Pro mnohé se toto zdá nesprávné nebo těžko pochopitelné a akceptovatovatelné, nicméně v minulosti to takto chodilo. Zkouškou je dnes pro studenta jasně pochopit význam tohoto systému oceňování a toho, co je od nich očekáváno. Jednoduše řečeno, může to být považováno za povzbuzení, díky kterému bude pokračovat v tréninku důsledně a vážně. Student musí považovat svou hodnost za předčasnou a tvrdě pracovat na rozvoji svého shin gi tai. Elánem studenta je pocit, že "není hoden stupně", a tak jediným způsobem, jak dosáhnout hodnosti, je pokračovat v tréninku. Bohužel to mnozí vidí jako příliš velký tlak a přestanou. Jiní prostě žijí v popírání, protože věří, že skutečně dosáhli úrovně dovedností a přestanou se snažit o zlepšení, prostě procházejí pohyby s nafouknutým názorem na sebe.

Bojová umění vyžadují úsilí. Bude to stát krev, pot a slzy. Bez nezbytného srdce 忍 (nin) nemůže existovat žádný skutečný dlouhodobý vývoj nebo odměna za jakýkoli druhu cvičení. Budo trénink je potřeba v dnešní společnosti více než kdy jindy. Lidé si zvykli žít v "pohodlném" stavu během této globální nemoci "okamžitého uspokojení a „já také“ očekávání." V důsledku toho se lidé nedokáží vypořádat s náhlými změnami nebo obtížemi, které vznikají, a najít rychlé způsoby, jak odstranit věci jako drogy, atd. Budo se zaměřuje na rozvoj pružné, odolné a silné schopnosti řešit různé okolnosti, aby člověk mohl žít svobodně. Jedná se o to, jak se učit žít s přesvědčením a bezvýhradně prosazovat pozitivní a udržitelný způsob života.

Bujinkan Tasmania Dojo existuje, aby pomohla členům při hledání způsobu, jak obohatit svůj život prostřednictvím Budo. Všichni v dojo mají své vlastní životy, boje a problémy. Jako buyu (bojový přátelé) společně cvičíme tělo, mysl a ducha, abychom si navzájem pomohli najít řešení skrze taijutsu, naší meditací v pohybu.