Vytvoření spojení

02.11.2017 15:34

Vytvoření spojení

Zdá se, že příspěvek "Do or Do not" je hodně populární. Toto téma, i když není nové, se zdá být špatně pochopeno a diskutováno.

Takže jak vlastně trénujeme? Pravdou je, že je to vlastně jen na vás a záleží na tom, čeho chcete ve svém životě dosáhnout. Trénink by měl být specifický a dostat se až k vaší vlastní schopnosti reflektovat vaše nitro a poznat vaše silné a slabé stránky a poté vykonat nezbytné kroky.

Mnoho lidí mluví o tom, co je nejlepší a co je efektivnější.

Nejsou pochybnosti o efektivnosti technik v Bujinkanu. Otázkou je schopnost provést to, co jste se naučili a jak moc jste si to zažili. Nejdůležitější je, co se vám uloží do myšlení a mít žaludek na to konat nebo nekonat, když je to třeba.

Nekonat, když byste měli je stejné, jako konat, když byste neměli. To je dualita a to je to proč je to Budo.

Možná, že zde někomu zničím sny, ale neexistují ŽÁDNÉ tajné techniky, ne v Bujinkanu a nejsou ani v jiných bojových uměních. Myslíte si, že kdyby se Soke zvedl a řekl „zde je tajemství“, tak bychom byli překvapeni? To co Soke učí je způsob uvažování.

Získání úrovně v Budo přichází s individuálními schopnostmi, kreativitou a tréninkem v kombinaci s inspirací od učitele, který získal úroveň skrze trénink. S takovou inspirací můžete objevit způsob, jak otevřít svoje oči, mysl, srdce a ducha.

Kromě toho neexistuje žádný rozdíl mezi tvrdým a měkkým tréninkem, jsou oba stejné. Soke může vypadat jako že je měkký ve svém pohybu, ale to je falešná představa. On je obojí a my bychom měli být obojí. Pokud pouze trénujete měkce, pak nebudete mít tvrdost a naopak. Pokud postrádáte jedno nebo druhé nebudete mít vyváženost a nebude žádné „0“. Kyojitsu pracuje pro i proti vám.

Také bychom měli porozumět tomu, že Bujinkan se rozrostl do bodu, kde se stal komunitou a organizací s kulturou  Proto bychom neměli dospět k rychlému rozhodnutí, že všichni jsme tu ze stejného důvodu. Trénink je individuální úsilí. Pokud přebíráte věci bez opravdového zkoumání, pak nechápete své prostředí. To je bod, který Soke opakovaně vysvětluje. Mnoho lidí dospívá k rychlým závěrům a rozhodnutím.

Abych nabídl řešení – podle mého skromného názoru je sebe trénink velmi silný způsob, jak vytvořit spojení. Kolik z nás cvičí pravidelně nebo trénujeme pouze v dojo?

Abych dal přiklad ze svého vlastního tréninku – Vzpomínám na rok, kdy jsme cvičili Bo (1993), protože jsem měl celkem hodně volného času, jako výměnný student v Japonsku, trávil jsem několik hodin ze dne v parku máchajíc a mlátíc do stromů s Bo. Celkem rychle se naučíte, jak se tvrdé dubové Bo odrazí zpět, když s ním praštíte. Tohle vás rychle naučí, jak nastavit své taijutsu, abyste se nezranili a udrželi kontrolu Bo. Existuje spousta způsobů, jak objevit realitu skrze sebe trénink a tento objevný proces je také trénink.

Pravdou je, že nejsou žádná tajemství a zkratky, je pouze trénink.

https://henka.wordpress.com/2008/01/26/making-the-connection/