Kontrolujte svůj prostor

03.10.2017 14:30

Kontrolujte svůj prostor.
Koncept sebeobrany roste každým dnem, jak náš svět virtuálně expanduje. Za účelem pochopení konceptu sebeobrany musíme rozvíjet povědomí totálního prostoru. Někdy to může být poněkud ohromující, ale když je vaše stanovisko spojeno s životním stylem bojovníka, pak musíte být vytrvalí ve svém růstu, studiu a pozornosti.
To o čem mluvím je myšlenka virtuálního prostoru a toho, co se dá nazvat „odpovědnost v sociálních médiích.“ Jmenovitě, něco, co uděláte nebo jste udělali v reálném světě a jednou se na to zapomene a ztratí se navždy, jsou teď data. Navíc ta data jsou kdesi uložena, ale za jakým účelem? Dost možná nevinně můžou být použita pro sdílení fotek nebo myšlenek s přáteli a rodinou, ale existují jiné možnosti, kterých byste si měli být vědomi. Riskuji, že zde budu vypadat jako pokrytec, protože sám často používám tato média, ale v poslední době mé Budo smysly brní a zvyšuje se osobní znepokojení v této oblasti.
Dám vám příklad, který často používám v kanceláři. Udělal by Bruce Wayne pro své hosty u jídla tour po své Batman jeskyni? Co máte v úmyslu držet mezi přáteli, komentář, myšlenku zachycenou fotoaparátem; může to být velmi rychle uploadnuto do kyber prostoru, aby na věky zůstalo v databázích. Toto může narůstat bez kontroly, může být špatně pochopeno, může být špatně interpretováno. Jednou ti, o kterých jste si mysleli, že jsou přátelé, se stanou nepřáteli, beztoho, aniž byste zjistili proč.
Pokud jde o tohle, měl by každý jedinec trénovat umění sociálních médií, měl by přijmout odpovědnost a kontrolu prostoru. Nejde jen o to, co napíšete, řeknete nebo uděláte VY, ale musíte si být vědomi, že KDOKOLI a kdykoli může okamžitě zdokumentovat, co byste si přáli, aby se nikdy nestalo.
Toto svázáno dohromady se vším, co jsem se naučil v Budo mi nedávno přišlo na mysl, společně s myšlenou se o to podělit s vámi, čtenáři Henka. Může vypadat jako běžná věc, ale je rozumné se čas od času vrátit na nulu, když věci rostou rychleji než lidská schopnost se přizpůsobit.
Nedávno mi řekl Soke, že Budo není o učení se bojovat, ale o vyvíjení smyslu uvědomování si a předcházení konfliktu nebo nepřátelství. Přirozené síly se nedají ovládat, nezáleží na tom, jak tvrdě bojujete nebo jak jste silní. Někdy se příroda vyvine někam za to, co je přirozené.
Pokud chce jednotlivec opravdu kontrolovat svůj prostor, pak musí začít tím, že začne poznávat, co je jeho prostorem a že se tento prostor soustavně mění.
Bufu Ikkan
Překlad článku https://henka.wordpress.com/2010/03/23/control-thyspace/